Veel gestelde vragen

Zijn er wendagen als mijn kind start op het Wooldrik?

Voordat een kind vier jaar wordt mag het vijf dagen komen wennen in de groep. Deze dagen worden in overleg met ouders ingepland. Wordt je kind in de zomervakantie vier, dan vervallen de wendagen en mag hij/zij na de zomervakantie starten.

Mag ik mee de klas in als mijn zoon/dochter start op school?

Ja, dat mag. De eerste zes weken mag je als ouder mee de klas in van 8.20u tot 8.35u. We vinden het belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Dit is geen verplichting. Na zes weken gaan de kinderen zelf naar binnen. De laatste week voor elke vakantie organiseren we een inloop voor alle ouders.

Hoe worden verjaardagen gevierd en hoe gaat trakteren?

We vieren dit samen in de klas. We hebben geen traktatiebeleid, maar vragen ouders om het klein te houden, zonder cadeautjes of andere extra dingen. De kinderen mogen op hun verjaardag ook de klassenrond. 

Wat zijn de onderwijsresultaten van het Wooldrik?

De inspectie van onderwijs is in maart 2024 geweest en heeft ons positief beoordeeld op alle indicatoren van de onderwijsinspectie. Je kan onze onderwijsopbrengsten vinden op de website van ‘scholen op de kaart’.

Wat doe ik als ik mij zorgen maak over de ontwikkeling van mijn zoon of dochter?

In eerste instantie kan je altijd bij de leerkracht terecht om eventuele vragen of zorgen te delen. De leerkracht zal waar nodig overleggen met onze interne begeleider. Een intern begeleider gaat over de leerling zorg. Wacht niet met vragen of zorgen, we werken graag preventief.

Mijn kind is nog niet zo lang op school, krijgt het dan een rapport?

Leerlingen die minder dan vier maanden onderwijs hebben gehad, krijgen een certificaat in plaats van een rapport. Zij zullen na de zomervakantie weer starten in groep 1.

Voor zij-instromers uit de midden- en bovenbouw geldt hetzelfde.

Mijn kind is nog niet zo lang op school, gaat het dan mee op schoolreis?

Wij hebben ervaren dat instromertjes het soms erg spannend vinden. In overleg met ouders, zullen wij bepalen of het ons verstandig lijkt om wel of niet mee te gaan. Dit kan per leerling verschillen.

Wat is HVO?

Op onze school hebben alle kinderen van groep 5 t/m 8 HVO. Humanistisch Vormings Onderwijs. HVO heeft twee hoofdoelen

1. Sociale levenskunst: kinderen leren omgaan met zich zelf en met hun medemensen: familie, vriendjes en vriendinnetjes en klasgenoten.

2. Sociaal en ecologisch burgerschap: kinderen leren omgaan met het grotere geheel van de samenleving en de wereld om zich heen.

Elke week staat dit drie kwartier op het programma in groep 5 t/m 8 en dit wordt gegeven door een vakleerkracht HVO. Bij ons dat is al jaren Marleen van Dijk. Lees hier meer wat onze leerlingen er van vinden.

Hoe gaan wij om met negatief gedrag en pesten?

Een veilige leeromgeving is een voorwaarde om te kunnen spelen en leren. In alle groepen starten we het schooljaar met de Gouden Weken om samen afspraken te maken om er samen een mooi jaar van maken. Elke twee weken staat een KWINK les op het programma waarin leren wat goed en gewenst gedrag is. Het gaat ook wel eens niet goed en daar hebben we een respect en pestprotocol voor ontwikkeld om dit in de kiem te smoren

Hoe kan ik als ouder meedenken of meehelpen?

Op het Wooldrik hebben we een ouderactiviteiten commissie (OAC) en een Medezeggenschapsraad (MR). De OAC ondersteunt bij het organiseren en uitvoeren van jaarlijkse activiteiten als: Koningspelen, de vossenjacht rondom Pasen en Sinterklaas. Uit elke groep zit een ouder in de OAC. Voor bepaalde activiteiten vragen we ook andere ouders om te helpen.

De MR praat mee, geeft advies en beslist mee over het schoolbeleid. Bij een vacante functie wordt dit via Social Schools gedeeld. Een MR vergadering is altijd toegankelijk voor ouders.

Bij welke voor- en naschoolse opvang kan ik terecht en hoe gaat dat?

Er zijn verschillende aanbieders van voor- en naschoolse opvang in de omgeving van de school. De kinderen worden door de opvang opgehaald van school. Voor onze school gaat dat om Bloesem (Zuid-Esmarkerrondweg), Human Kind Wooldrik (Tegelerweg) en Partou (Olympialaan).

Maken jullie gebruik van digitale middelen?

Digitale devices zijn ondersteunende middelen die we voor allerlei leeractiviteiten inzetten. We kiezen voor een combinatie van boeken, werkboeken, digitale middelen en steeds vaker voor de papierenversies.

Elk jaar doen we mee aan de week van de mediawijsheid en hebben we een doorgaande lijn voor digitale geletterdheid. In groep 3t/m 6 werken leerlingen toe naar een certificaat.

Wat is jullie beleid ten aanzien van mobiele telefoons?

Alle mobiele telefoons en smartwatches worden aan het begin van de dag verzameld en bewaard in onze kluisjes.